Monday, April 22, 2013

Decimal in Words


In mathematics, a decimal in words is nothing but, it is only represent the decimal numbers. The heart of our number system is considering by place value. Many ways can be represent the decimal numbers. But the important one is place value. The numbers in a base-10 numeral system is specified as decimal notation. A dot with a decimal number, like to present in 41.602. Decimal powers in decimals, (1, 10, 100, and 1000) and secondary symbols for half these values (5, 50, and 500) are contained as roman numerals.

How to write Decimal System in words

Below are examples which will show you how to write decimals in words:

1. Write the decimals in words for given decimal number, 5.32

Solution:

Given the decimal number is 5.32,

The (1.32) decimals in words is write,

Five and thirty two hundredths.

2. Write the decimals in words for given decimal number, 65.44

Solution:

Given the decimal number is 65.44,

The (65.44) decimals in words is write,

Sixty five and forty four hundredths.

3. Write the decimals in words for given decimal number, 24.65

Solution:

Given the decimal number is 24.65,

The (24.65) decimals in words is write,

Twenty four and sixty five hundredths.

4. Write the decimals in words for given decimal number, 36.875

Solution:

Given the decimal number is 36.875,

The (36.875) decimals in words is write,

Thirty six and eight hundred seventy five thousandths.

5. Write the decimals in words for given decimal number, 0.02

Solution:

Given the decimal number is 0.02,

The (0.02) decimals in words is write,

Two hundredths.

Solved Examples

1. Write the decimals in words for given decimal number, 6000.32

Solution:

Given the decimal number is 6000.32,

The (6000.32) decimals in words is write,

Six thousand and thirty two hundredths.

2. Write the decimals in words for given decimal number, 475.00055

Solution:

Given the decimal number is 475.00055,

The (475.00055) decimals in words is write,

Four hundred seventy five and fifty five hundred thousandths.

3. Write the decimals in words for given decimal number, 98.84

Solution:

Given the decimal number is 98.84,

The (98.84) decimals in words is write,

Ninety eight and eighty four hundredths.

4. Write the decimals in words for given decimal number, 637.674.

Solution:

Given the decimal number is 637.674,

The (637.674) decimals in words is write,

Six hundred thirty seven and six hundred seventy four thousandths.

5. Write the decimals in words for given decimal number, 9.69

Solution:

Given the decimal number is 9.69,

The (9.69) decimals in words is write,

Nine and sixty nine hundredths.

No comments:

Post a Comment